T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Şenesenevler Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Müdürümüzün Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Konuşması

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Saygıdeğer Veliler ve Şenesenevler Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Kıymetli Gençleri;

Bugün, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına başlarken hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Okulumuza hoş geldiniz.

            Geleceğin Mimarları Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım;

İnsanın en değerli varlık, eğitimin en hakiki gerçek olduğu bilinciyle, Zaman; gençlerimizi inanç ve kararlılıkla aydınlık yarınlara hazırlama zamanıdır. Bu sebeple; her daim yenilikçi bir eğitim anlayışına sahip olmalıyız. Ulu Önder Kemal Atatürk’ün dediği gibi: "En önemli görevimiz olan Milli Eğitim’de mutlaka başarılı olmak zorundayız. Ancak bu şekilde Ulusumuzu aydınlığa kavuşturabiliriz."

Ülkemizin geleceği, umudumuz, kıymetli öğrencilerimiz;

Geleceğin başarılı bilim insanları, siyasetçileri, sanatçıları, iş adamları, sporcuları, öğretmenleri, askerleri, doktorları, mühendisleri sizlerin arasından çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'nin insan kaynağı sizler olacaksınız. Büyük Şair Tevfik Fikret’in dediği gibi“Durmak zamanı geçti, çalışmak zamanıdır şimdi.” Kendi öğrenmenizin sorumluluğunu alarak çalışmak, çalışırken kendinizi tanımak… İçinizdeki gücü, sizlere ilham veren kavramları, ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi keşfetmek… Sorgulayarak, yaratıcılıkla, farkındalıkla ve sorumlulukla öğrenmek… Öğrendikçe üretmek… Ürettikçe, bu güzel dünyayı gelecek nesiller için de yaşanabilir kılmak…

İşte bunun için, şimdi çalışmak zamanı…

 

Kendinize inanın, milletinize inanın. Bu toprakları bizlere vatan yapmak için kanlarını canlarını feda eden şehitlerimize ve atalarımızın gücüne inanın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olmaktan her zaman gurur duyun.

 

Ve sözlerimi tamamlamadan;  hafta sonu, tatil, mesai dışı demeden okulumuzu sizler için yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak için benimle birlikte yoğun bir şekilde emek veren okul yöneticilerimize yardımcı personellerimize sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum.

 

ŞENAY ÖZDEMİR

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.09.2023 - Güncelleme: 10.09.2023 14:51 - Görüntülenme: 376
  Beğen | 6  kişi beğendi